„Olyan könnyes szemmel gondoltam Pistára” – Alföldi Róbert óriási elismerésben részesült

ma 15:15
Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Alföldi Róbert hatalmas kitüntetést kapott / Fotó: Pozsonyi Zita

Alföldi Róbert hatalmas kitüntetést kapott / Fotó: Pozsonyi Zita

Alföldi Róbert lehetett a következő, aki idén májusban megkaphatta az Iglódi István-emlékgyűrűt. Előadás közben adta át a színész özvegye a rendezőnek.

Óriási kitüntetést kapott Alföldi Róbert, melyet a vasárnap az előadása közben adott át neki Iglódiné Fábry Zsuzsa. A 2009-ben elhunyt Iglódi István özvegye alapította 2011-ben a díjat, hogy tovább ápolja a Pesti Magyar Színház igazgatójának emlékét. A férjéről elnevezett emlékgyűrűt minden év májusában olyan színművésznek ítélik oda, aki szoros kapcsolatban volt a legendás színész-rendezővel. Az elismerést az alapítás óta Kubik Anna, Rancsó Dezső, Auksz Éva, Jegercsik Csaba, Soltész Bözse, Méhes László, Pápai Erika, Őze Áron, Gregor Bernadett és Cserna Antal vehették át, tavaly Igó Éva nevével bővült a sor. Idén pedig Alföldi Róbertre esett a választás, a rendező pedig teljesen meghatódott.

"Vasárnap, ezer ágra süt a nap, meg anyák napja van, és délután van és Network. Ezek nem könnyű pillanatok: bemenni a színházba és úgy tenni, mintha este lenne. Aztán persze amikor elkezdődik az előadás, minden rendben lesz. Ma is rendben volt, nem is volt rossz előadás))) – szépen lement, az emberek megint nagyon érezték, szerették, nagy siker – aztán egyszer csak Pusi – Puskás Tamás igazgató, de most játszik is a darabban - leállítja a tapsot és behívja Iglódi Zsuzsát, Iglódi István özvegyét, aki elmondja, hogy alapított egy díjat István halálakor, és idén szeretné átadni… nekem….))) NAGYON ÖRÜLTEM ÉS NAGYON MEGLEPŐ VOLT. És nagy örömmel és olyan könnyes szemmel gondoltam Pistára - megengedte már harmadikban, hogy tegeződjünk, és így szólíthattuk" - lelkesedett a Facebook-posztjában Alföldi, aki hozzáfűzte:

"Nagyon szépen emlékszem rá, nagyon fontos pedagógus volt az életemben. Nagyon máshonnan gondolkodott a színházról, mint Horvai Pista bácsi és Kapás Dezső, a két csodálatos osztályfőnököm – a két Mesterem. Akik pont ezért hívták mindig Pistát zenés mesterség tanárnak. Nagyon fontos volt az a színházi világ és gondolkodás, amit Pistától kaptam. A világ egy másik szelete. Hálás vagyok érte, és ma pedig nagyon boldog voltam azért is, hogy beszéltünk róla. Jó régen halt meg, nagyon fiatalon. Zsuzsa, nagyon szépen köszönöm! Megtisztelő!" - hatódott meg a színész.

BLIKK DOSSZIÉ mappa mappa

Alföldi Róbert

Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Blikk friss híreit a Google hírfolyamához

Neked ajánljuk

Iratkozz fel hírlevelünkre, legyél képben!
blikk tablet
Nem akarsz lemaradni?
Azonnal tudni szeretnél mindenről, ami fontos? Csatlakozz, mi mindenről értesítünk, ami tényleg számít!
Miért jó ez Neked? 1. Mert képben leszel a nap legfontosabb sztorijait illetően 2. Megkapsz mindent, hogy nagyon jól szórakozz 3. Nem maradsz le a hírekről, nem szalasztod el a lényeget

A Blikk videói között megtalálható minden ami érdekelheti olvasóinkat. Legyen szó a legnagyobb A kategóriás sztárokról, a tévés showműsorok kulisszatitkairól vagy éppen a legújabb közéleti és politikai hírekről. A Blikk TV stúdiójában egymásnak adják a kilincset a legismertebb és legszórakoztatóbb vendégek és politikusok akik tabuk nélkül válaszolnak műsorvezetőink kérdéseire. Műsoraink a Blikk.hu-n és a Blikk TV YouTube-csatornáján tekinthetők meg.

Alföldi Róbert Iglódi István-emlékgyűrű elismerés díj

Játssz és nyerj!