PL: a Real Madrid és a Sevilla korábbi trénere veszi át David Moyes helyét a West Ham élén! – sajtóhír

Sajtóhírek alapján biztosra lehet venni, hogy ki fogja átvenni David Moyes helyét az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő West Ham United élén…

(Photo by Jack Thomas – WWFC/Wolverhampton Wanderers FC via Getty Images)

Nicoló Schira értesülései szerint a Real Madrid és a Sevilla korábbi vezetőedzője, Julen Lopetegui lesz a következő szezontól a West Ham trénere. Az átigazolási ügyekben rendkívül jártas újságíró beszámolói alapján a felek már mindenben megegyeztek, a spanyol szakember szerződése 2027-ig fog szólni, a fizetése pedig évi 5 millió euró lesz. Lopetegui legutóbb éppen a Premier League-ben dolgozott a Wolverhampton élén.

Julen Lopetegui 2010-2014-ig a spanyol U válogatottak élén dolgozott, 2012-ben az U19-es, majd 2013-ban az U21-es nemzeti csapattal nyerte meg az Európa-bajnokságot. Sikerei miatt 2014 nyarán az FC Porto nevezte ki vezetőedzőnek, itt 1,5 évig tevékenykedett. Később aztán volt a spanyol válogatott szövetségi kapitánya, valamint a már említett Real Madrid, Sevilla és Wolverhampton trénere. Legnagyobb sikerét klubedzőként eddig kétségtelenül a Sevillával érte el, a 2019/2020-as idényben Európa-ligát nyert a csapattal. A Királyi gárdánál és a Wolvesnál nem sok babér termett a számára, míg a spanyol nemzeti csapat éléről a 2018-as vb előtt nem sokkal menesztették, miután kiderült, hogy a torna után a Real Madrid irányítását veszi át. Nem mellesleg Spanyolország az ő kezei alatt egyszer sem kapott ki, szám szerint ez 20 találkozót jelent. 

fociclub

A PL: a Real Madrid és a Sevilla korábbi trénere veszi át David Moyes helyét a West Ham élén! – sajtóhír bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.