Magyar Péter szerint Orbán 2000 ügynököt állított rá: „De nem olyan ostobák, hogy megöljenek... akkor forradalom törne ki”

ma 14:47
Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
A politikus azt mondta, hogy az 1998-as Orbánhoz szeretne visszatérni /fotó: Ringier-archív

A politikus azt mondta, hogy az 1998-as Orbánhoz szeretne visszatérni / Fotó: Ringier-archív

Több cikk is megjelent Magyar Péterről a Rzeczpospolita című lengyel lapban. Az interjúban Magyar Péter érdekes dolgokról beszélt és mivel szinte csak Orbán Viktorról kérdezték, az ellenzéki politikus talán minden eddiginél többet árult el arról, mit gondol a miniszterelnökről.

Több, egymással összefüggő, egyszerre publikált vezető cikkben foglalkozott a Rzeczpospolita Magyar Péterrel, akit olyan politikai figuraként mutattak be, akit januárban még senki sem ismert, ma már viszont a magyar választók 24 százaléka támogat. Azt is kiemelték, hogy a „Fidesz-rendszer egykori kádereként most megdöntheti azt, és még Orbán Viktor is tart tőle” – vette észre a 444.hu.

(A legfrissebb hírek itt)

Magyar Péter interjút is adott a lapnak, amelyben beszélt a miniszterelnökhöz fűződő viszonyáról és a jelenlegi helyzetről.

Orbán Viktor 2000 embert állított rám. Az ügynökeit. De nem olyan ostobák, hogy megöljenek. Akkor forradalom törne ki Magyarországon

– mondta.

A pár hónapja tartott lengyel választásokat is felhozta, azt nyilatkozta: „Örültem a PiS vereségének, mert Lengyelország a Fidesz fontos szövetségese volt. Ez az utolsó esély a rendszerváltásra. Ha most nem történik meg, a magyarok elveszítik a reményt.”

Azt is megjegyezte, hogy az 1998-as Orbánhoz szeretne visszatérni, „azokhoz az időkhöz, amikor a gazdaság remekül fejlődött, és semmi sem fenyegette a demokráciát”.

Rákérdeztek, hogy ha Orbán kikapna tőle, akkor szerinte a jelenlegi miniszterelnök szerinte békésen átadná-e a hatalmat, vagy autokratikus eszközökhöz nyúlna, amire azt felelte:

Remélem, maradt benne valami a négy választást megnyerő demokratából. Úgyhogy azt szeretném gondolni, hogy átadja a hatalmat, és nem változik új Putyinná.

A közelgő EP-választásról ezt mondta: „Azt hiszem, (Orbán) már tudja, hogy elveszítette az emberek bizalmát, bár ezt a június 9-i EP-választás eredményének még igazolnia kell. Meglátjuk, mi lesz a jelenlegi ellenzékkel, ami véleményem szerint az Orbán által kiépített rendszer része volt, a volt miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc szocialistái mindenképpen”.

Magyar Péter az orosz–ukrán háborúról is kifejtette a véleményét, azt mondta, ez a magyarországi EP-választási kampány legfontosabb témája, majd az álláspontját így magyarázta:

Ha elkezdenék rosszakat mondani Oroszországról, azonnal elveszíteném minden támogatottságomat. Itt tíz éve folyik az agymosás. Igen, mindig is harcoltunk az oroszok ellen, de ez a propaganda jelentősen megváltoztatta a magyarok hozzáállását. És ezt nem tudjuk egy vagy két év alatt visszacsinálni.

BLIKK DOSSZIÉ mappa mappa

Magyar Péter

Megosztás Küldés Messengeren Küldés e-mailben
Google Hírek ikon
Adja hozzá a Blikk friss híreit a Google hírfolyamához

Neked ajánljuk

Iratkozz fel hírlevelünkre, legyél képben!
blikk tablet
Nem akarsz lemaradni?
Azonnal tudni szeretnél mindenről, ami fontos? Csatlakozz, mi mindenről értesítünk, ami tényleg számít!
Miért jó ez Neked? 1. Mert képben leszel a nap legfontosabb sztorijait illetően 2. Megkapsz mindent, hogy nagyon jól szórakozz 3. Nem maradsz le a hírekről, nem szalasztod el a lényeget
Egymillió forint kihúzná a bajból?

Nem mindegy, hol vesz fel személyi kölcsönt, hiszen a bankok ajánlatai között jelentős különbségek lehetnek. A Bank360 hitelkalkulátorával könnyen összehasonlíthatja pénzintézetek ajánlatait! Egymillió forint 72 hónapra akár 15,43 százalékos THM-mel is elérhető, egy jó döntéssel a teljes futamidő alatt százezreket spórolhat.

A Blikk videói között megtalálható minden, ami érdekelheti olvasóinkat. Legyen szó a legnagyobb A kategóriás sztárokról, a tévés showműsorok kulisszatitkairól vagy éppen a legújabb közéleti és politikai hírekről. A Blikk TV stúdiójában egymásnak adják a kilincset a legismertebb és legszórakoztatóbb vendégek és politikusok akik tabuk nélkül válaszolnak műsorvezetőink kérdéseire. Műsoraink a Blikk.hu-n és a Blikk TV YouTube-csatornáján tekinthetők meg.

Magyar Péter választás 2024 Orbán Viktor

Játssz és nyerj!