Ritmikus gimnasztika Eb – Jól vizsgázott a felnőtt együttes kéziszer csapat a kontinensbajnokság előtt

Egy negyedik és egy ötödik hellyel zárt a felnőtt együttes kéziszer csapat a bakui Európa Kupán. A Hagymási Kira, Jurca Lilla, Mészáros Mandula, Pesti Dalma, Szabados Dóra, Urbán-Szabó Mónika alkotta csapat 5 karikával végzett ötödikként (32.050), míg 3 szalag, 2 labdával a negyedik helyet szerezte meg (29.900).

Lauber Zsófia edző így értékelt Bakuban: „Jól vizsgázott a felnőtt együttes kéziszer válogatott a hazai Eb-szereplés előtt. Két egymást követő hétvégén, átutazással szerepelt a csapat nemzetközi megmérettetésen, amely számukra egy új feladat volt. Lépésről lépésre haladtunk és a bakui első Európa Kupán már mind a selejtező versenyen, mind a finálé versenynapon higgadtan tudtak szerepelni a lányok.”

A junioroknál Barkóczi Boglárka buzogánnyal ötödik lett (30.250), Vukmir Elena karikával pedig hatodikként zárt (29.900 ).

A 40. Európa-bajnokságot május 22. és 26. között rendezik meg a Papp László Budapest Sportarénában a Magyar Torna Szövetség (MATSZ), a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség (MRGSZ), a HM Sportért Felelős Államtitkársága és a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség (NRÜ) szervezésében.