szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az argentin világsztár szeretné megtapasztalni az amerikai életérzést.

Felerősödtek a találgatások Lionel Messi jövőjéről azóta, hogy augusztusban jelezte a Barcelona vezetésének: távozni akar. Most a La Sexta spanyol csatornának a BBC szerint azt nyilatkozta, még nem tudja, hol folytatja.

„Megvárom a szezon végét. Szeretnék az Egyesület Államokban játszani és megtapasztalni az ottani életet, bajnokságot, de végül visszajönnék Barcelonába valamilyen minőségben” – nyilatkozta a 33 éves argentin labdarúgó, akinek júniusban jár le a szerződése a katalánokkal, így januárban kezdhet tárgyalásokat az átigazolásáról.

A Messi-sztori: csúnya válás egy gyönyörű házasság végén

Tizenhárom szezon után először nem nyert semmilyen trófeát az FC Barcelona - de ez csak az utolsó csepp volt egy öblös pohárban. A klubvezetés a kudarcért nem vállalja a felelősséget, ez pedig a sporttörténelem egyik legnagyobb szakítását idézheti elő.

Azt is mondta Messi, hogy most még az idény jó befejezésére akar összpontosítani, arra, hogy trófeákat nyerjenek, és ne hagyják elterelni a figyelmüket más ügyekkel.

Trófeákat viszont nem lesz könnyű szereznie a Barcelonának – már tavaly sem sikerült –, amely az ötödik helyen áll a spanyol labdarúgó-bajnokságban. A csapat harminchárom éve nem kezdett ennyire pocsékul.

Messi két évtizeddel ezelőtt, 13 évesen csatlakozott a klubhoz, amellyel tíz bajnoki címet és négy Bajnokok Ligáját nyert, miközben hatszor ítélték oda neki az Aranylabdát. Nyárra azonban megromlott a viszonya a vezetéssel, különösen az októberben végül lemondott Josep Maria Bartomeuval, akinek az elnökségéről azt mondta: katasztrofális volt. Úgy fogalmazott, hogy a Barcelona rossz helyzetben van, amit jól tudnak azok, akik belülről látják a folyamatokat, és nagyon nehéz lesz visszatérnie a régi önmagához.

MTI Sport

Párizsba tart Messi?

A Paris SG labdarúgócsapat vezetőedzői posztjának várományosa, az argentin Mauricio Pochettino azt mondta: kinevezését követően tüstént nekilátna, hogy honfitársát, Lionel Messit Barcelonából Párizsba csábítsa át.