Kiadós krumplis palacsinta tojás nélkül: száraz serpenyőben sül ropogósra

A vastag tésztájú krumplis palacsintából már egy-két darab eltelít.

Krumplis palacsinta
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A krumplis palacsinta vastag gyúrt tésztából készül, és sós töltelékkel igazán finom. Az íze leginkább a krumplinudlihoz vagy a laskához hasonlít. Olcsó és házias fogás, amelyet akkor is elkészíthetsz, ha nincs időd boltba menni, a legtöbb háztartásban ugyanis minden hozzávalója megtalálható.

Krumplis palacsinta

Hozzávalók 15 darabhoz

  • 40 dkg liszt
  • 4 krumpli
  • 4 evőkanál olaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A krumplikat egészben, héjukban főzd meg nagyjából fél óra alatt. A kész darabokat hűtsd ki annyira, hogy kézbe tudd venni őket. Ekkor hámozd meg, még melegen törd össze, szórd meg sóval és borssal, és hagyd teljesen kihűlni. A szobahőmérsékletű tört krumplihoz add hozzá az olajat, és kanalanként annyi lisztet, hogy jól formázható tésztát kapj. Sodorj belőle hosszú hengert, és szeleteld fel. Mindegyik darabot nyújtsd ki kör alakúra, és forró, száraz palacsintasütőben oldalanként két-három perc alatt süsd őket ropogósra.

A sváb röszti alapja is krumpli: szalonna ad neki karakteres ízt.

Kép: bhofack2 / Getty Images

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük