DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
Egyéb

BMW kupában tör most az élre Krisz

Kedvenc állatvédő szervezeteinek logóival díszíti versenyautóját a 11 éves szimulátorversenyző.

image_50754817



Zolder, Mugello, Assen, Spa, Oschersleben, Portimao, Hungaroring és Silverstone. Ezek lesznek a helyszínei a május 1-én induló brit  VRRC (Virtual Reality Racing Club) által szervezett versenysorozatmak, ahol a BMW 135Í virtuális versenyautók volánjai mögöt egyetlen magyar résztvevőként a 11 esztendős, kétszeres szimulátor kamion Európa bajnok Gilyén Krisztián száll küzdelembe a számos rutinos, valódi autóversenyeken is tapasztalatokat szerzett nemzetközi mezőnnyel a dogobó legfelsőbb fokáért.

image_50382849

A verseny május 1- én indul, és hetente szerdánként este rendezik. Minden helyszínen 1 időmérőt, 2 szer 25 perces verseny követ. A második verseny fordított rajtrácsos ahol a teljes mezőny fordul.

A professzionális szervezés jele, hogy a sorozat szervezői látványos videón mutatják be a résztvevők versenyautói, köztük Gilyén Krisztián (Krisz) gépét is, amit - immáron hagyományosan - a Macskaárvaház Alapítvány és a Szurkolók az állatokért mozgalom logója mellett, édesapja és menedzsere kedvenc magyar sörmárkája, a CECE sör dizájnja díszít.

- Bízom benne, hogy a hátsókerék hajtású versenykamionommal szerzett tapasztalataitamat tudom majd kamatoztatni a szintén hátul hajtó BMW versenyautó volánja mögött is - mondta Krisz, aki mindenképpen dobogón szeretne végezni az összesítésben, de egy-egy futamgyőzelmet és elvár magától. 

Krisz versenyprogramja egyébként rendkívül sűrű: éppen csak véget ért a Virtuális Kamion EB, amit csapattársával Kiss Norbival másodszor is megnyertek.Időközben a BMW 135I kupa mellett a Renault Clio Kupában is heti szinten vitézkedik.

image_50445569

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: