:

Szerző: Koi Tamás

2024. április 24. 12:21

Magyar futárszolgálatot kebelez be a Sameday

Jelentősen kibővíti házhozszállítási infrastruktúráját az eMAG csoporthoz tartozó Sameday futárszolgálat a Sprinter felvásárlásával.

A régió kézbesítési infrastruktúrájának bővítésére irányuló átfogó stratégiájának részeként a Sameday bejelentette a magyarországi Sprinter futárszolgálat felvásárlásának szándékát. A tranzakció a hatósági jóváhagyást követően zárulhat le, a felek az ügylet értékét nem hozták nyilvánosságra.

Az akvizíció megvalósulását követően a Sameday magyarországi otthonon kívüli átvételi (out-of-home) infrastruktúrája 60 százalékkal bővülhet a Sprinter több mint 450 hazai átvételi pontjával, valamint a futárcég házhoz szállítási kapacitásai is az új tulajdonos működését erősítik majd - derül ki a Sameday szerdai közleményéből.

pickpackpont

A jelenleg a Lapker Zrt. tuladjonában lévő, 1997-ben alakult Sprinter expressz több mint 25 éve van jelen Magyarországon. A vállalathoz tartozik például az úttörőnek számító átvételi ponthálózat, a Pick Pack Pont brand és a több évtizedes múlttal rendelkező Sprinter futárszolgálat.

A cég weboldalának tanúsága szerint a futárcég több mint 400 gépjárműből álló flottájával, országos lefedettséget biztosító depó hálózatával garantálja az 1 munkanapos – PDA-val támogatott, precíz – házhoz szállítást az ország egész területén.

A Sprinter emellett több mint 700 Pick Pack Pontból álló hálózattal rendelkezik, amelynek több mint 80%-a frekventált csomópontokon találhatók – RELAY, inmedio, OMV, MOL, Playersroom, Avanti, Coop, független pontok – és közel ezer webáruházzal van szerződése.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A futárcég továbbá jelentős számú helyi és multinacionális webáruházat szolgál ki, továbbá határon átnyúló kiszállítási szolgáltatásokat is üzemeltet Romániában és más országokban egyaránt. Az akvizíciónak köszönhetően az ígéretek szerint a Sameday out-of-home átvételipont-hálózata Magyarországon 2024 végére mintegy 2200 easybox csomagautomatából és hagyományos átvevőpontból áll majd össze, lefedve Magyarország összes nagyvárosát és régióját.

A megnövelt logisztikai kapacitások várhatóan a következő hónapokban válnak elérhetővé a webáruházak számára.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 28. 22:52

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.